اجتماعیاسلاید

۹ و ۱۰ اردیبهشت گذشت و زلزله نیامد؛ پیشگوی هلندی باز هم دروغگو از آب درآمد!

سیما محبی: ۹ و ۱۰ اردیبهشت هم گذشت و زلزله نیامد،‌ زلزله‌ای که قرار بود در غرب ایران رخ بدهد. این پیشگویی از سوی یک کارشناس هلندی اتفاق افتاده بود.

فرانک هوگربیتس همان کسی است که به دلیل پیش‌بینی‌های زمین‌لرزه‌ بر اساس هم‌ترازی اجرام آسمانی شهرت پیدا کرد. ۱۴ بهمن ماه گذشته او در توییتی درباره وقوع زلزله احتمالی – با تعیین نقطه ای روی نقشه که تقریبا در همان حدود دو روز بعد زمین‌لرزه با بزرگای ۷.۸ رخ داد -در ترکیه منتشر کرد و نوشت که “دیر یا زود” زمین‌لرزه ای در این محل رخ می دهد.

پس از وقوع زمین‌لرزه ۱۷ بهمن در ترکیه و سوریه بود که این توییت به سرعت در فضای مجازی بازنشر شد.

هفته گذشته این کارشناس زلزله‌ای را در مناطق غربی ایران طی روزهای ۹ و ۱۰ ازدیبهشت پیش‌بینی کرد که مورد توجه و نگرانی کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

البته طی این مدت، مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی، در چند مصاحبه با مناطق‌آزاد این پیشگویی را کاملا غیرعلمی اعلام کرد.

او گفت: «برای هر کسی که علاقه مند به دنبال کردن اخبار به روز مرتبط با فرانک هوگربیتس است ، صفخات او در توئیتر، یوتیوب و فیسبوک منابع ضروری پر از اطلاعات ارزشمند است. با بیش از ۱.۲ میلیون دنبال کننده که در حال حاضر روزانه فید او را مشاهده می‌کنند، شکی نیست که همچنان از طریق رسانه‌های اجتماعی مطالبی با اهمیت را با ظاهری علمی و با به کاربردن بعضی از عبارتها و نمادهای تخصصی بر افکار عمومی اثر می‌گذارند، در حالی که منطق و استدلال علمی و شواهد کافی و قابل آزمون در مورد آنها وجود ندارند. SSGEOS یک حساب کاربری اینستاگرام است که به طور منظم دریافت‌ها و تفسیرهای هوگربیتس را از کیهان و اثراتی که او ادعا می‌کند بر فعالیت لرزه‌ای زمین می‌گذارند ، ارائه می دهد. ویدیوهای آموزشی در مورد نجوم و موضوعات مرتبط را نیز به اشتراک می‌گذارد. مبنا و پایه پیش بینی های هوگربیتس که البته در هیچ مجله علمی منتشر نشده است ، هم ترازی های سیاره ای است که او بر این باور/ادعا است که قبل از زمینلرزه ها ، و به طور بالقوه باعث زلزله یا سایر سوانح طبیعی در سراسر جهان شوند.»

او تاکید کرد: «خوب است تا مخاطبان هوگربیتس و همه آنها که به شیوه و روش او مشغول به توسعه ایده های شبه علمی خود هستند، موارد پیش بینی های غلط و غیرمعتبر و بی‌پایه را نیز راستی آزمایی و بازتاب دهند تا صرفا یک زلزله مهم پیش بینی شده – ۶ فوریه ۲۰۲۳ – موجب نشود تا همه دیدگاه‌ها و نظراتش درست پنداشته شود.»

بیشتر بخوانید:

توضیحات مهم استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی درباره گسل نیشابور/ پیشگوی هلندی زلزله مشهد را پیش‌بینی کرده بود؟

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا