به گزارش «مبلغ»- مراجع تقلید طی احکامی اماکن چهارگانه تخییر برای اقامه نماز کامل یا شکسته توسط مسافر را تعیین کردهاند. بر این اساس، درباره اقامه نماز کامل در حرم مطهر امام حسین(ع) احکام گوناگونی عنوان شده که طبق آن، اطراف ضریح حسینی یکی از چهار مکانی است که مسافر اختیار دارد نماز خود را به طور کامل یا شکسته اقامه کند. البته روزه برای مسافر جایز نیست.
متن استفتاء از مراجع تقلید در این باره به شرح زیر است:
پرسش: مسافر در حرم کدام امامان و در کجاها میتواند نمازش را کامل بخواند؟
امام خمینی(ره): مسجدالحرام، مسجدالنبی، مسجد کوفه و حرم امام حسین(ع) و رواق مسجد متصل به حرم.
آیتالله خامنهای: در تمام دو شهر مکه معظمه و مدینه منوره فعلی و همچنین در مسجد کوفه حکم تخییر بین قصر و اتمام برای مسافر جاری است ولی در کربلا، احوط اقتصار بر خصوص محوطه حائر است (اطراف ضریح امام حسین علیهالسلام). (مسافران در تمام دو شهر مکه و مدینه مختار هستند که نمازهای روزانه خود را کامل بخوانند یا شکسته؛ همچنین در تمام مکانی که به نام مسجد کوفه خوانده میشود این حکم جاری است. همچنین مسافرانی که برای زیارت حرم امام حسین علیه السلام رفتهاند، فقط در زیر گنبد و اطراف نزدیک به ضریح مختار هستند که نماز خود را کامل یا شکسته بخوانند. در بقیه مکانهای حرم مطهر و بینالحرمین، نماز برای مسافران شکسته بوده و برای ساکنان کربلا کامل است.)
آیتالله بهجت(ره): بنا بر احتیاط واجب مسجدالحرام قدیم، مسجدالنبی قدیم، مسجد کوفه قدیم و اطراف ضریح امام حسین(ع).
آیتالله سیستانی: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و شهر کوفه، 5/11 متر اطراف ضریح امام حسین(ع).
آیات عظام فاضل و مکارم: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و حرم امام حسین(ع) و رواقها و صحن متصل.
آیات عظام صافی و نوری: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و حرم امام حسین(ع) و دورتر از اطراف ضریح بنا بر احتیاط واجب شکسته.