نادیا زکالوند: با مشاهده برخی از علایم میتوان به وجود بیماریها پی برد. البته هرگز با مشاهده هر علامتی دچار وحشت نشوید و تصور نکنید حتما به بیماری خاصی مبتلا شدهاید. اما از کنار آنها هم بیتفاوت عبور نکنید.
بیشتر سرطانها از جمله سرطان خون، علایم اولیه دارند که با توجه به آنها میتوانید خیلی زود متوجه بیماری شده و جلوی پیشرفت و مرگبار شدن آن را بگیرید.
از علایم سرطان خون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سرگیجه یا احساس سبکی در سر
اگر مرتب دچار سرگیجه میشوید یا دایم احساس خستگی میکنید، ممکن است بدنتان در اثر ابتلا به سرطان خون، گلبولهای قرمز سالم تولید نکرده و به کمخونی شدید مبتلا شدهاید. البته هر کمخونی نشان از سرطان خون ندارد.
عفونت مکرر
وقتی سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی بسیار بالا میرود. افراد مبتلا به سرطان خون، بارها دچار عفونت میشوند و درمان آن بیش از حد معمول طول میکشد. درواقع بدن فرد مبتلا به سرطان خون، جلوی تولید گلبولهای سفید خون را که با بیماریها مبارزه میکنند میگیرد.
سردرد
معمولا تومورهای مغزی موجب سردرد می شوند. از طرفی اگر تعداد گلبولهای سفید خون در حد بسیار زیادی افزایش یابد، رگهای ظریف خون دچار انسداد شده و در نتیجه سردرد و تاری چشم به وجود میآید.
کبودی بدن
اگر بدنتان بیدلیل دچار کبودی شد، ممکن است به سرطان خون مبتلا شده باشید. سرطان خون روی پلاکتهای خون که موجب لخته شدن خون میشوند، اثر منفی میگذارد و درنتیجه قسمتهای مختلف بدن دچار کبودی میشود.
خونریزی بیدلیل مکرر از لثهها یا بینی، تب و گرمای بالای بدن، تعریقهای شدید شبانه، تورم غدد لنفاوی و درد در مفاصل از علایم دیگر ابتلا به سرطان خون هستند. وقتی بیش از حد سلول در مغز استخوان تولید میشود، فرد دچار درد در مفاصل خود میشود.
اگر دو یا چند علامت فوق را در خود مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا به سرطان خون، خیلی زود متوجه آن شوید.
منبع: