برای اولین بار ،مجسمه یک بانوی بازیگر مشهور سینمای ایران در موزه سینما قرار می گرفت ، آنهم بانو فرهی !
تجلیل از شخصیت های هنری که الگوی رفتار ی و اخلاقی قشری از جوانان ایرانی هستند که میتوانند با الگو گرفتن از آنان ، به سلامت عزت نفس و انسانیت بیاندیشند یک امر مهم محسوب می شود . وظیفه متولیان فرهنگی است، حتی اگر شببه آنچه که در این شرایط کج اندیش سیاسی, فرهنگی ،که برخی انتظار دارند ،نباشد.
از این لحاظ باید از مدیران موزه سینما قدردانی کرد .حرکت پسندیده ای بود آنهم با توجه به تحولات اخیر که طبیعتا آخرین روزهای مدیران وقت در دولت سیزدهم است، فقط جالب بود ضمن اینکه هیچ یک از مدیران وقت سینمایی ـ آنهم اتفاقی ـ بجز بانو فاطمه محمدی عضو هیات مدیره موزه سینما ـ حضور نداشتند! همقطاران و همکارانش از جمله بازیگران سینماـ بجز چند دوست و همکار صمیمی اش هم ـحضور نداشتند! ای کاش چنین مراسم ویژه ای برای هم قطارانش و اهالی سینما حائز اهمیت بود .
جایگاه بانو “بیتا فرهی “بخصوص بخاطر دو بازی متفاوت و درخشانش در “هامون” و ” کیمیا” جایگاه ویژه ای در عرصه بازیگری سینمای ایران دارد. او فارغ تحصیل رشته هنر از امریکا بود و سالها آن سوی مرز زندگی میکرد تا ااینکه در سال ۶۸ در ۳۱ سالگی، اتفاقی به مهرجویی معرفی شد و با اولین بازی اش در نقش “مهشید” در فیلم “هامون” در تاریخ سینما و در ذهن علاقمندان ماندگار شد . این یک پدیده در بازیگری است .
خانم فرهی در همه ی بازی هایش، فراتر از اصول بازیگری گام بر می داشت . شخصیت درونی اش به شخصیت فیلمنامه شکل دیگری می داد، نمیتوان قدرت کارگردانانی همچون مهرجویی ، بنی اعتماد ، فرمان آرا، رییسیان و یا درویش را نادیده گرفت اما ویژگی های منحصر بفردش تعریف دیگری از شخصیت داستان ارایه می داد که به نظرم کارگردانان از این امتیازش بهره می بردند و به خود می بالیدند.
طبق تعریف دوستانش ویژگی های فردی اش هم جذاب بود ، خانم دقیق منظم با سواد، اهل شعر و ادب ،صلح دوست ، با محبت و مهمان نواز بود .
به زعم من ، بازی درخشانش در نقش “دکتر شکوه” فیلم “کیمیا”ی احمد رضا درویش ، جایگاه ویژه ای در قلب علاقمندان به سینمای دفاع مقدس باز کرد و همیشه نامش قابل احترام است .
روحشان شاد و از عزیزانی که در برپایی این مراسم و بخصوص طراحی و ساخت بسیار ماهرانه و ظریف شمایل مرحومه بیتا فرهی نقش کلیدی داشتند باید قدر دانی کرد.
245245