علی بشر: مهرداد مردانی، عضو سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران که در بازیهای آسیایی جاکارتا مدال برنز را کسب کرده بود، این روزها در کشور کانادا وارد یک رشته ورزشی جدید شده است. او اخیرا فعالیت خود در مسابقات MMA را آغاز کرده و در این رشته مسابقه میدهد. مردانی در باشگاه ورزشی مهران چریکی، عضو سابق تیمهای ملی کیکبوکسینگ و مویتای ایران فعالیت دارد. او ۴ ماهی است که در این باشگاه تمرین میکند و پس از ورود به باشگاه در ۲ مسابقه بوکس پیروز شد. مردانی اخیرا در مسابقات جهانی WMAC در چک به همراه چریکی حاضر شد و در سیستم MMA مقابل حریفی از اوکراین با سابقه ۱۴ بازی حرفهای و ۱۰ پیروزی قرار گرفت و توانست در اولین مسابقه خود در MMA این حریف را شکست. کشتیگیر سابق ایران در این مسابقات توانست به مقام قهرمانی برسد.
چریکی هم در کیکبوکسینگ شرکت کرد و در رده دوم رده سنی خود قرار گرفت. او البته در بازی فینال دچار مصدومیت شد و نتوانست به مسابقه خود ادامه دهد. او در این مسابقات با نام ایران شرکت و کرد و توضیح جالبی در این خصوص داد: «ما با تیم رزمی و کیکبوکسینگ ایران در ارتباط هستیم و اصلا موقع ثبت نام، میتوانیم از کانادا هم شرکت کنیم ولی به طور اتوماتیک دستمان روی ایران میرود و نمیتوانیم کشور دیگری را قبول کنیم. اینجا هم در کانادا پایگاهی داریم که بچههای ایرانی را دور هم جمع کنیم و به سمت قهرمانی هدایت شوند.»
مردانی درباره تغییر رشته خود از کشتی به MMA و حضورش در این رشته گفت: «خدا را شکر میکنم همه چیز دست به دست هم داد که در این مسیر بیفتم. ما یک هدفگذاری داریم که امیدوارم به آن برسیم. از دنیای کشتی یک دلزدگیهایی بود و من میتوانستم کشتی بگیرم و حتی به المپیک پاریس بروم ولی نشد و از بچگی به رشتههای رزمی علاقه داشتم و آمدم که شانسم را امتحان کنم. از مسئولان میخواهم به جوانان ایران هم برای این رشته کمک کنند و خیلیها پتانسیل درخشش در این رشته را دارند ولی امکانات و شرایط برگزاری مسابقه در این ورزش نیست. مثل ۲۰ سال پیش بوکس و بیلیارد است. یک مدال برنز برای بوکس ما خیلی کم است. در کشتی همه قهرمان جهان و المپیک هستند.»
او در ادامه گفت: «خود آقای چریکی از قهرمانان بزرگ است و متوجه شد نگاه من به این ورزش آماتوری نیست. امیدوارم در ۲ سال آینده وارد مسابقات حرفهای شوم. من دنبال مبارزه و سازمانهای بزرگ هستم. فکر نکنم به کشتی برگردم و اگر میخواستم ادامه دهم، در ایران ادامه میدادم. من چندین سال در کشتی بودم و شاید ۲/۳ آن به من بیمهری شد. سعید اسماعیلی در ۲۱ سالگی قهرمان المپیک شد و کلی روی آن مانور دادند ولی بنده خدا میگوید با کل این جوایز نمیتوانم یک خانه بخرم. او که در این سن میتواند ۱۰ سال در اوج باشد و مثل حمید سوریان و حسن یزدانی اسطوره شود، دغدغهاش مسائل مالی است که یک خانه بخرد. گفتن این حرف از دهان یک قهرمان المپیک سخت است. جوانی که میخواهد قهرمان المپیک شود، اگر الگوی او سعید اسماعیلی باشد آیا میتواند با جان و دل تمرین کند؟»
مردانی در خصوص شرایط این روزهای کشتی گفت: «من البته خیلی در دوران علیرضا دبیر کشتی نگرفتم و بیشتر در دوره رسول خادم بودم. ایشان هم مرد شریفی است نیازی به تعریف و تمجید من ندارد. کشتی ما از ۲۰۰۵ که محمد بنا آمد، متحول شد و در سال ۲۰۱۲ با ۳ طلای المپیک دیدگاه همه عوض شد و به خودباوری رسیدند. در مسابقات الان ۶ وزن اعزام میشود و ۴ نفر مدال میگیرند و ۱۵ سال زحمت پشت آن است. قبل از آن کسی نبود و ایران زنگ تفریح بود و مقامی نمیگرفتیم. الان هم حسن رنگرز و طالب نعمتپور خیلی زحمت میکشند. من کشتی رنگرز را هم خیلی دوست داشتم و الان هم مربی خوبی است. پژمان درستکار هم خیلی نتایج خوبی گرفت ولی اگر سرمربی و رئیس فدراسیون هماهنگ باشند، نتایج خوب میشود و بازگشت او به نفع ماست. سالی که حسن یزدانی موفق به شکست تیلور شد، درستکار مربی او بود. من هم در مسابقات ۲۰۲۱ نروژ بودم ولی بهدلیل کاهش وزن بیش از حد نتوانستم دور سوم خوب کشتی بگیرم. یکی از مسابقاتی که خیلی به من فشار آورد همان مسابقات نروژ بود چون قبل از آن من چندین قهرمان جهان و المپیک را برده بودم. بدنم در آن مسابقات خوب جواب نداد. کشتی ایران الان از قطبهای دنیاست.»
۲۵۸ ۲۵۸