اسلایداقتصادی

نفت ایران بدون توافق وارد بازار می‌شود؟/ فشارهای بین‌المللی به برجام تشدید شد

نگارعلی_ بر اساس گزارشی که به نقل از مایک مولر، یک تاجر بزرگ نفت خام، منتشر شده است؛ ایالات متحده ممکن است حتی بدون احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵، نفت تحریم شده ایران را بیشتر وارد بازارهای جهانی کند.

این تاجر بزرگ افزود: اگر نیاز به کاهش قیمت بنزین در آمریکا غالب شود، چشم پوشی نسبت به خروج بشکه‌های تحریمی احتمالاً چیزی است که انتظار می‌رود اتفاق بیافتد؛ مداخله ایالات متحده در این جریان ها همیشه بسیار کم بوده است.

بیشتر بخوانید:

یک توپ به وزارت بازرگانی بستیم، هیچ کس هم پاسخگو نیست/ عابدی‌جعفری: مگر اقتصاد کشور آزمایشگاه است؟

اتفاق عجیب در بازار فوق‌لاکچری اجاره/ ودیعه 5 تا 35 میلیاردی املاک مسکونی در شمال پایتخت

استفتا از رهبر معظم انقلاب درباره افزایش ٢۵ درصدی اجاره‌بها

روز جمعه یونان تایید کرد که ۱۱۵۰۰۰ تن نفت ایران را از یک نفتکش با پرچم روسیه که در آوریل توقیف شده بود، به درخواست خزانه داری آمریکا و در راستای رژیم تحریم های این کشور به ایالات متحده ارسال خواهد کرد.

دست و پا زدن کشورهای اروپایی برای افزایش تولید نفت

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در نشست این هفته G-۷ در بایرن، آلمان، راه خود را از میان جمعیت باز کرد تا به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بگوید که عربستان سعودی و امارات متحده عربی نمی‌توانند تولید نفت خود را افزایش دهند.

مکرون در حالی که در گفتگو با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، به بایدن که جلوتر از همتای فرانسوی خود راه می‌رفت، نزدیک شد و گفت: «ببخشید، ببخشید که صحبت را قطع می‌کنم».

مکرون با اشاره به شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رهبر امارات متحده عربی، به بایدن گفت: من با MBZ تماس داشتم. او به من دو چیز گفت. یکی “من در حداکثر ظرفیت تولید هستم” و دوم، به گفته MBZ، سعودی ها می توانند اندکی، ۱۵۰ هزار بشکه در روز تولید خود را افزایش دهند. یا کمی بیشتر، اما آنها حداقل تا شش ماه توان افزایش ظرفیت را ندارند.

نفت ایران بدون توافق وارد بازار می‌شود؟/ فشارهای بین‌المللی بر برجام تشدید شد

این تبادل در حالی انجام شد که بایدن برای اولین سفر خود به خاورمیانه از زمان تصدی ریاست جمهوری آماده می شود. روابط بین ایالات متحده و عربستان سعودی تا حدی به دلیل امتناع ریاض از افزایش تولید نفت به منظور مهار افزایش قیمت ها که با تهاجم روسیه به اوکراین تشدید شده است، تحت تنش قرار گرفته است.

اظهارات ماکرون نشان می دهد که کشورهای حاشیه خلیج فارس واقعاً نمی توانند برای کمک به کشورهای غربی برای مقابله با قیمت بالای بنزین – حتی اگر بخواهند – کاری انجام دهند.

مدت کوتاهی پس از انتشار این مکالمات که توسط تلویزیون رویترز گرفته شد؛ سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی به دنبال شفاف سازی درباره اظهارات مکرون شد و گفت ابوظبی نزدیک به سقف مجاز توافق با اوپک پلاس تولید می کند.

عربستان سعودی در حال حاضر ۱۰.۵ میلیون بشکه در روز تولید می کند، اما داده های آژانس بین المللی انرژی در پاریس نشان می دهد که ظرفیت تولید ۱۲.۰ تا ۱۲.۵ میلیون بشکه در روز را دارد. در همین حال، امارات حدود ۳ میلیون بشکه در روز تولید می کند و طبق گزارش ها ظرفیت تولید ۳.۴ میلیون بشکه در روز را دارد.

قیمت نفت امروز در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است.

فرانسه به دنبال بازگشت ایران و ونزوئلا به بازار نفت است

رسانه‌های محلی گزارش دادند که فرانسه روز دوشنبه از کشورهای تولیدکننده نفت خواست تا تولید خود را «به‌طور استثنایی» افزایش دهند و مذاکرات را برای بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازار برای غلبه بر بحران انرژی ادامه دهند.

به گزارش فرانس اینفو، یکی از مقامات ریاست جمهوری فرانسه در حاشیه اجلاس G۷ در آلمان بر لزوم مهار افزایش قیمت سوخت از طریق افزایش تولید نفت و همچنین حفظ هدف بی طرفی کربن تاکید کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه منابعی در جاهای دیگر وجود دارد که باید اکتشاف شود، گفت: ما به کشورهای تولیدکننده نفت نیاز داریم که بتوانند به صورت استثنایی تولید را بیشتر کنند.

درخواست فرانسه برای تنوع منابع

این مقام گفت: گرهی برای باز کردن در صورت لزوم (بین آمریکا و ایران) وجود دارد تا نفت ایران و نفت ونزوئلا نیز بتوانند به بازار بازگردانده شوند.

انتظار می‌رود مکرون این موضوع را با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و محمد بن زاید، رئیس‌جمهور امارات متحده عربی مطرح کند.

روزنامه فرانسوی فیگارو در گزارشی اعلام کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، که قرار است در ماه ژوئیه به عربستان سعودی نیز سفر کند، در مورد امکان افزایش عرضه نفت نیز گفتگو خواهد کرد.

۲۲۳۲۲۷

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا