اسلایدفرهنگی

صدای غزه در خطر خاموشی؛ هشدار جهانی درباره گرسنگی خبرنگاران و امدادگران

به گزارش خبرگزاری مناطق‌آزاد،در حالی‌ که نوار غزه زیر فشار بی‌سابقه جنگ، محاصره و قحطی به سر می‌برد، خبرنگاران محلی که تنها صدای درون این منطقه محصور هستند، اکنون خود با خطر مرگ ناشی از گرسنگی روبه‌رو شده‌اند. خبرگزاری فرانسه در بیانیه‌ای بی‌سابقه از وخامت اوضاع برای فریلنسرهای فلسطینی‌اش پرده برداشته و تأکید کرده: «شرایط کنونی دیگر قابل ادامه نیست.» در کنار هشدار این خبرگزاری، سازمان‌هایی چون آکسفام نیز نسبت به بحران انسانی گسترده در غزه و تهدید جان امدادگران و روزنامه‌نگاران هشدار داده‌اند. در بیانیه خبرگزاری آمده است:
«با وجود شجاعت مثال‌زدنی، تعهد حرفه‌ای و تاب‌آوری تحسین‌برانگیز آن‌ها، شرایط کنونی دیگر قابل ادامه نیست.»

خبرگزاری فرانسه تأکید کرده که از زمان ممنوعیت ورود خبرنگاران خارجی به غزه توسط اسرائیل، فریلنسرهای فلسطینی نقشی حیاتی در اطلاع‌رسانی به جهان ایفا کرده‌اند. با این حال، اسرائیل باید اجازه تخلیه آن‌ها را بدهد زیرا «جان‌شان در خطر است».

انجمن روزنامه‌نگاران ای‌اف‌پی، که نهادی مستقل از مدیریت این خبرگزاری است، روز دوشنبه هشدار داد که همکاران‌شان در غزه در معرض مرگ بر اثر گرسنگی قرار دارند.

در بیانیه این انجمن آمده است: «ما ماه‌هاست که با حس درماندگی شاهد وخامت شدید شرایط زندگی آن‌ها هستیم. هر لحظه بیم آن داریم که خبر مرگ‌شان را بشنویم، و این برای ما غیرقابل تحمل است.»

این انجمن افزود: «این افراد، همراه با تعداد اندکی دیگر، تنها کسانی هستند که همچنان از داخل نوار غزه گزارش تهیه می‌کنند. رسانه‌های بین‌المللی نزدیک به دو سال است که از ورود به این منطقه محروم شده‌اند. ما نمی‌خواهیم در سکوت شاهد مرگ آن‌ها باشیم.»

صدای غزه در خطر خاموشی؛ هشدار جهانی درباره گرسنگی خبرنگاران و امدادگران

در این بیانیه همچنین به وضعیت چند روزنامه‌نگار اشاره شده، از جمله یک عکاس ۳۰ ساله به نام بشار که اخیراً در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود: «بدنم لاغر شده و دیگر توان کار کردن ندارم.»

این انجمن خاطرنشان کرده: «از زمان تأسیس ای‌اف‌پی در اوت ۱۹۴۴، ما همکارانی را در درگیری‌ها از دست داده‌ایم، برخی زخمی یا زندانی شده‌اند، اما هرگز سابقه نداشته که همکاری از گرسنگی بمیرد.»

همچنین سازمان خیریه بریتانیایی آکسفام روز سه‌شنبه اعلام کرد که کارکنانش در غزه نیز با خطر مرگ ناشی از گرسنگی روبرو هستند.

بشرا خلیلی، مسئول سیاست‌گذاری در سرزمین‌های اشغالی و غزه، به الجزیره گفت: «در آکسفام ما فقط شاهد بحران نیستیم، بلکه آن را زندگی می‌کنیم. یکی از همکارانم شنبه گفت که بدون حتی یک قطره آب و فقط با خوردن یک فلافل به محل کار آمده، با این حال همچنان سر کار حاضر شد.»

این هشدارها در حالی مطرح می‌شود که مقامات بهداشت در غزه روز سه‌شنبه اعلام کردند طی ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۱۵ فلسطینی از جمله ۴ کودک بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. به این ترتیب، شمار قربانیان سوء‌تغذیه از زمان آغاز جنگ اسرائیل به ۱۰۱ نفر رسیده است.

اسرائیل در ماه مارس ورود تمام کمک‌های بشردوستانه به غزه را مسدود کرد، اما از ماه مه به طور محدود اجازه ورود برخی اقلام را از طریق نهاد GHF، که تحت حمایت آمریکا و اسرائیل است، داده است.

بر اساس گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، نیروهای اسرائیلی از زمان آغاز فعالیت GHF بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی را که در جست‌وجوی غذا بوده‌اند، کشته‌اند. اکثر این افراد در نزدیکی مراکز توزیع این نهاد جان باخته‌اند.

ترجمه: زینب کاظم‌خواه

منبع: الجزیره

۵۹۵۹

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا