موز این میوه بومی آسیای جنوب شرقی، حاوی مقدار مناسبی فیبر و چندین آنتی اکسیدان است. به عنوان مثال؛ یک موز حدود ۱۱۲ کالری دارد و تقریباً از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است و دارای پروتئین کم و بدون چربی است. جالب است بدانید که؛ کربوهیدراتهای موجود در موز سبز و نارس بیشتر به شکل نشاسته و نوعی فیبر غیرقابل هضم هستند، اما با رسیدن میوه، طعم آن شیرینتر میشود و فیبر آن کاهش مییابد. همچنین؛ موز حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری است و برای کاهش وزن، هضم غذا و سلامت قلب مفید باشد. بنابراین؛ استفاده از موز جنبه درمانی زیادی را به همراه دارد و خواص موز باعث میشود که از زاویه دیگری به این زرد زیبارو بنگریم و برای داشتن یک زندگی سالم، آن را به سبد غذایی خانواده خود اضافه کنیم.
افسردهها موز بخورند
اگر این روزها به شدت بیحوصلهاید، اتفاق ناخوشایندی برایتان رخ داده یا به هر دلیلی افسرده و ناراحتاید، به شما توصیه میکنیم که موز را به رژیم غذایی روزانهتان اضافه کنید. اسیدآمینة تریپتوفان موجود در موز در بدن به سروتونین تبدیل میشود که یک هورمون شادیبخش است و میتواند شما را خوشحالتر کند. علاوهبراین، ممکن است بهواسطه افسردگی بیخواب هم شده باشید، در این شرایط، موز با داشتن ویتامین ۶B به شما کمک میکند خواب بهتری داشته باشید. همچنین منیزیوم موجود در موز سبب رهایی و آرامش ماهیچهها میشود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
برخی شواهد نشان میدهند که مصرف متعادل موز میتواند به پیشگیری از سرطان کلیه کمک کند. محققان سوئدی بعد از پژوهشهای مختلف به این نتیجه رسیدهاند خانمهایی که میوه و سبزیجات زیادی مصرف میکنند خطر بروز سرطان کلیه در آنها تا ۴۰ درصد کاهش مییابد و در این میان موز نقشی موثر را ایفا میکند. درواقع، خانمهایی که چهار تا شش بار در هفته موز میخورند شانس ابتلا به این نوع سرطان در آنها بهطور قابلتوجهی کم میشود. علاوهبراین، آنتیاکسیدانهای موجود در موز، خاصیت ضدسرطانی این میوه را افزایش میدهند.
تقویت بینایی با موز
حتما شنیدهاید که هویج در تقویت سیستم بینایی تاثیر دارد؛ اما به احتمال زیاد نشنیدهاید که چنین خاصیتی را به موز هم نسبت میدهند. این میوه با داشتن ویتامین A در تقویت سیستم بینایی تاثیر دارد و دید شبانه را بهبود میبخشد.
استخوانها را تقویت میکند
موز غنی ازکلسیم است. بااینحال، با خوردن موز در طول روز میتواند بخشی از نیاز روزانه بدن شما را تامین کند. درواقع، موز ترکیبی دارد که توانایی جذب کلسیم بدن را افزایش میدهد. ازاینرو برای بهبود تراکم استخوانهایتان موز بخورید.
با موز لاغر بمانید
موز میوهای سرشار از فیبر است و یک موز کامل میتواند حدود ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند. ویتامین B۶ موجود در موز هم سد دفاعی خوبی در مقابل ابتلا به دیابت نوع ۲ و همینطور افزایش وزن و چاقی است. بهطور کلی، موز یک میوه عالی برای رژیمهای لاغری و برنامههای کاهش وزن است، چون با داشتن مزه شیرین و البته فیبر، ضمن سیرکردن شما ذائقه شیرینتان را هم راضی میکند و احساس گرسنگی ناشی از رژیم را از بین میبرد. خاصیت دیگر موز این است که سطح قند خون را در طول ورزش ثابت نگه میدارد.
کنترل فشارخون
بیماران مبتلا به فشارخون بهخوبی میدانند که باید از مصرف نمک پرهیز کنند؛ اما بعضی از آنها درباره نقش پتاسیم در کنترل فشارخون آگاه نیستند و در رژیم غذاییشان پتاسیم کافی ندارند. موز منبع خوبی از پتاسیم است که به تنظیم فشارخون شما کمک میکند.
تنظیم قند خون
اگر مبتلا به دیابت هستید، مهم است که سطح قند خون را تا حد ممکن ثابت نگه دارید. کنترل مناسب قند خون می تواند به جلوگیری یا آهسته تر شدن پیشرفت برخی از عوارض دیابت کمک نماید. به همین دلیل، پرهیز یا به حداقل رساندن غذاهای افزایش دهندهی قند خون ضروری است.موز علی رغم این که یک میوه ی سالم است اما کربوهیدرات و قند بسیار زیادی دارد، مواد مغذی اصلی که قند خون را بالا می برد. موزهای رسیده و زرد، حاوی قند بیشتری نسبت به موزهای نارس هستند. این بدان معنی است که باعث افزایش بیشتر قند خون می شوند. اندازه موزهایی که می خورید با تأثیر آن بر میزان قند خون شما مرتبط است. هرچه موز بزرگتر باشد، کربوهیدرات بیشتری مصرف خواهید کرد و افزایش قند خون شما نیز بیشتر خواهد شد. حتی اگر دیابت دارید میتوانید موز را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید.
سلامت گوارش
فیبر غذایی فواید متعددی برای حفظ سلامتی دارد، برای مثال میتواند به بهبود هضم غذا کمک کند. یک موز با اندازه متوسط حدود ۳ گرم فیبر دارد که آن را به یک منبع فیبر نسبتا عالی تبدیل میکند. موز حاوی دو نوع اصلی فیبر است:
- پکتین: که با رسیدن موز، کاهش مییابد.
- نشاسته مقاوم: در موزهای نارس یافت میشود.
نشاسته مقاوم به سمت روده بزرگ حرکت میکند و در آنجا به غذای باکتریهای مفید روده تبدیل میشود.
سلامت قلب
پتاسیم یک ماده معدنی است که برای سلامت قلب، به ویژه مدیریت فشار خون حیاتی است. علیرغم اهمیت آن، تعداد کمی از مردم پتاسیم کافی را در رژیم غذایی خود دریافت می کنند. طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، افرادی که مقدار زیادی پتاسیم مصرف میکنند تا ۲۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. علاوه بر این، موز حاوی ۸٪ از DV برای منیزیم است، ماده معدنی دیگری که برای سلامت قلب مهم است. کمبود منیزیم ممکن است با افزایش خطر بیماری قلبی، فشار خون بالا و سطوح بالای چربی در خون مرتبط باشد. به این ترتیب، ضروری است که به اندازه کافی از این ماده معدنی از رژیم غذایی یا مکمل های خود استفاده کنید.
دوستی با انسولین
مقاومت به انسولین یک عامل خطر مهم برای چندین بیماری مزمن از جمله دیابت نوع ۲ است. چندین مطالعه نشان می دهد که خوردن منظم نشاسته مقاوم به عنوان مثال، خوردن موز نارس حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.
عملکرد سالم کلیه
پتاسیم برای عملکرد سالم کلیه و تنظیم فشار خون حیاتی است. به عنوان منابع غذایی عالی از پتاسیم، موز میتواند به ویژه برای حفظ سلامت کلیهها مفید باشد. یک مطالعه شامل بیش از ۵۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری مزمن کلیوی در مراحل اولیه، پتاسیم را با کاهش فشار خون و پیشرفت کندتر بیماری کلیوی مرتبط دانست. از سوی دیگر، برخی از افراد مبتلا به بیماری کلیوی در مراحل پایانی یا افرادی که تحت دیالیز هستند، باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند. اگر در یکی از این دسته بندی ها قرار می گیرید، قبل از افزایش مصرف پتاسیم با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
پوستتان را مرطوب میکند
وقتی در خانه موز دارید دیگر به خرید کرمهای گرانقیمت نیازی نیست. میتوانید با استفاده از موز آبرسانی به پوستتان را بهخوبی انجام دهید تا شفاف و لطیفتر شود. یک موز رسیده متوسط بردارید، آن را با قاشق له کنید تا به خمیر تبدیل شود. سپس آرام روی گردن و صورتتان بمالید. بگذارید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بماند، سپس آن را با آب سرد بشویید. علاوهبراین میتوانید یکچهارم فنجان ماست ساده را با ۲ قاشق چایخوری عسل و یک موز متوسط مخلوط کنید و ماسک دیگری داشته باشید.
تاثیر مثبت بر تمرینات ورزشی
اغلب از موز به عنوان غذای عالی برای ورزشکاران یاد میشود. موز به دلیل داشتن مواد معدنی و کربوهیدراتهایی که به راحتی هضم میشوند، به عنوان میان وعدهای مناسب برای ورزشکاران شناخته میشود. خوردن آن ممکن است به کاهش گرفتگی و درد عضلات ناشی از فعالیتهای ورزش کمک کند.
بیشتر بخوانید:
۲۳۳۲۳۶