اسلایداقتصادی

پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات/ ریزش قیمت دلار تا چه سطحی ادامه دارد؟

مریم فکری: با اعلام خبر آغاز مذاکرات با آمریکا از شنبه، قیمت دلار در بازار آزاد نزولی شد و در اولین دقایق معاملات، دلار با ریزش چند هزار تومانی به کانال ۹۰ هزار تومان برگشت. برگشت نرخ دلار در حالی است که دلار به قیمت ۱۰۵ هزار تومان هم رسیده بود.

کامران سلطانی زاده، دبیرکل کانون صرافان در گفت‌وگو با خبرگزاری مناطق‌آزاد درباره وضعیت قیمت‌ها در بازار ارز اظهار داشت: موج شدید کاهش نرخ از ابتدای امروز با اخبار اغاز مذاکرات در عمان آغاز شد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود با توجه به جو روانی مثبت بر بازار، کاهش نرخ دلار علی رغم‌مقاومت بازار ادامه دار خواهد بود؛ آن هم با شیب بسیار تند.

سلطانی‌زاده تصریح کرد: عدم تمایل خریداران به خرید دلار با توجه به پیش بینی کاهش نرخ و شروع مذاکرات ادامه‌دار خواهد بود.

وی یادآور شد: از آنجایی‌که عمده بازیگران بازار دارای ارز هستتد،  طبیعتا مقاومت شدیدی در مقابل کاهش از خود نشان می‌دهند، اما این مقاومت مقطعی بوده و با ادامه روند عدم تمایل خرید از سوی عموم شکسته خواهد شد.
 

عضو کانون صرافان عنوان کرد: امیدواریم سخنانی بر خلاف جهت روند کاهش از طرف افراد غیرمتخصص صورت نپذیرد تا با کاهش مناسب قیمت ارز شاهد ارامش روانی خوبی در سطح جامعه باشیم.

وی خاطرنشان کرد: این کاهش همچنین در بازار طلا نیز مشاهده شده است.

پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات/ ریزش قیمت دلار تا چه سطحی ادامه دارد؟

کف قیمت دلار کجاست؟

سلطانی زاده‌ در ادامه در گفت‌وگو با خبرگزاری درباره این‌که کف قیمتی دلار کجاست؟ گفت: با توجه به این که فعالیت خیلی از فعالان اقتصادی متاثر از نرخ ارز هستند،  کف نرخ ارز سوال برای همه است.

وی افزود: باید این مطلب را بیان کرد که در عمل کف نرخ ارز همان نرخ سامانه‌های رسمی خواهد بود و در خوشبیینانه‌ترین حالت، تا در آن نرخ اصلاحی صورت نپذیرد، نرخ کمتر از آن نخواهد آمد، زیرا بیشترین عرضه رسمی در آن نرخ‌ها صورت می‌پذیرد.

دبیرکل کانون صرافان در پاسخ به این سوال که احتمال ریزش قیمت دلار تا عدد سامانه‌های رسمی وجود دارد؟ تصریح کرد: اگر خریداران از خرید به مدت طولانی دست نگه‌دارند وعرضه کنننه ها به عرضه ادامه دهند، احتمال ریزش تا هر نرخی امکان پذیر است.

سلطانی‌زاده عنوان کرد: این البته وابسته به چندین فاکتور است. نکته اول، رها گذاشتن بازار در حالت طبیعی خود در استاندارد عرضه و تقاضا است.  دوم،  عدم بیان سخنان اثرگذار در روند نرخ برای مثال صبحت از بستن نرخ کف.

وی تصریح کرد: سوم، روند مذاکرات است. اگر روند مذاکرات با رویکرد مثبت ادامه داشته باشد،  روند کاهش هم ادامه‌دار خواهد بود؛ وگرنه روند کاهش متوقف خواهد شد.

قیمت واقعی دلار چقدر است؟

دبیرکل کانون صرافان همچنین درباره قیمت واقعی دلار گفت: قیمت واقعی دلار برآیندی از تلاقی عرضه و تقاضاست. در اقتصاد خرد، عرضه و تقاضا، یک مدل اقتصادی است که اثر قیمت را بر روی مقدار در بازار رقابتی بررسی می‌کند. قیمت بر روی مقدار تقاضا از طرف مصرف‌کنندگان و مقدار تولید از طرف عرضه‌کنندگان اثر می‌گذارد. در نتیجه اقتصاد در اثر تلاقی این دو مقدار، در قیمت و مقدار معینی به تعادل می‌رسد. سایر عوامل موثر در تعادل اقتصادی نیز (به غیر از قیمت‌ها) در این مدل باعث تغییر تقاضا و عرضه می‌شوند.

سلطانی‌زاده‌ افزود: بهتربن راه تعیین نرخ بر همین اساس است که عرضه‌کننده و تقاضاکننده با هم در یک‌نرخی که برای هر دوطرف مناسب است، به توافق برسند.

وی تصریح کرد: نرخ دستوری با توجه به فاصله بسیاری که از بازار دارد مشکلات پنهان و آشکار زیادی ایحاد می‌کند که یکی از آن‌ها ایحاد رانت با نرخ ارز دستوری است. 

او عنوان کرد: صادرکننده ارز خود را با قیمت پایین‌تر از روند واقعی باید بفروشد و واردکننده نیز با نرخ بسیار کمتر از   نرخ‌واقعی کالای خودرا وارد می‌کند و این‌که ایا این کالا با همان نرخ ارز ارزان‌تر از بازار به دست مصرف کننده واقعی می‌رسد یا خیر و این‌که سود این تفاوت به جیب وارد کننده می‌رود، بحث‌ تخصصی پیجیده ای دارد.

۲۲۳۲۲۵

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا