نگارعلی_ از ابتدای سال ۱۴۰۱ همسو با سیاستهایی همچون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی کابینه اقتصادی دولت سیزدهم، اقلام خوراکی پرشتاب در حال گران شدن هستند؛ بنابر آمار رسمی که از سوی مرکز آمار ارائه میشود، نرخ تورم اقلام خوراکی در مرداد ماه امسال به ۹۰.۲ درصد رسیده است و آمارهای غیر رسمی از افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی قیمت این اقلام در ماههای اخیر حکایت دارد.
بیشتر بخوانید:
ایران به برنامه بلندمدت توسعه نیازی ندارد/ ابتهاج چگونه دو برنامه موفق را اجرا کرد؟
بورس عقب رفت/ خریداران طلا چقدر زیان کردند؟
گوشت و مرغ اولین کالاهای اساسی بودند که غول تورم آنها را از چنگ مردم درآورد؛ آمارهای رسمی حاکی از آن است که سرانه مصرف گوشت در کشور به ۳ کیلوگرم رسیده است و کاهش این چنینی مصرف پروتئین میتواند تبعات جبران ناپذیری برای سلامت عمومی داشته باشد.
با جهش قیمتها در بازار مرغ و گوشت، اقبال عمومی برای خرید سوسیس و کالباس افزایش یافت اما طولی نکشید تا زور تورم به قدرت خرید مردم چربید و سوسیس و کالباس نیز از سبد خرید ایرانیان حذف شد.
جهش ۱۹۰ درصدی قیمت هاتداگ
در شهریورماه سال ۱۴۰۰ هز کیلوگرم هاتداگ ۹۰ درصد گوشت در بازار ۱۱۴ هزار تومان قیمت داشته است و در تاریخ ۵ شهریور امسال هر کیلوگرم از این کالا ۳۳۱ هزار تومان قیمت خورده است که حاکی از جهش ۱۹۰ درصدی قیمت آن در بازه زمانی یک ساله است.
کوکتل گوشت و پنیر نیز در این بازه زمانی ۱۸۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاست و هر کیلوگرم از این کالا از ۱۱۸ هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ در حال حاضر به ۳۳۱ هزار تومان رسیده است.
کالباس نیممیلیونی شد
در حالی که سوسیس در بازه زمانی یک ساله نزدیک به ۲۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاست اما میانگین قیمت کالباس در این بازه زمانی نزدیک به ۴۰۰ درصد افزایش یافتهاست؛ هر کیلوگرم کالباس ۹۰ درصد گوشت از ۱۱۸ هزار تومان در شهریورماه ۱۴۰۰ امروز به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
نرخهای نجومی سوسیس و کالباس به کالباس نیممیلیونی ختم نمیشود؛ در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم سوجوک ۹۰ درصد گوشت به ۴۹۹ هزار تومان رسیده است و قیمت هر کیلوگرم چوریزو ۹۰ درصد گوشت قرمز نیز به ۵۱۰ هزار تومان رسیده است.
تنها تفریح جوانان در تیررس تورم
از دیرباز خوردن یکی از لذتبخشترین کارها برای ایرانیان بودهاست و فستفودها محبوبترین غذای قشر جوان تلقی میشده است و میشود؛ حال نرخهای نجومی سوسیس و کالباس و از طرفی سر به فلک کشیدن قیمت فستفودها تنها تفریح قشر جوان را نیز از چنگ آنها درآورده است و همسو با گران شدن مواد اولیه نرخهای فستفودها نیز سر به فلک کشیده است.
بررسیهای به عمل آمده از فستفودها حاکی از آن است که میانگین قیمت پیتزاهای ایتالیایی در بازار به ۱۳۵ هزار تومان رسیده است و قیمت پایه آن ۱۱۰ هزار تومان است و تا ۱۶۰ هزار تومان گران میشود و در خصوص برگرها نیز وضعیت به همین منوال است و میانگین قیمت این فستفود محبوب جوانان در حال حاضر در بازار به ۱۲۰ هزار تومان رسیده است و قیمت پایه آن ۹۰ هزار تومان است و تا ۱۵۰ هزار تومان پیشمیرود.
۲۲۳۲۲۷